Maandupdate februari ... en maart 2022

Van uitstel komt afstel. Dat is ook een beetje gebeurd met de update van februari. Vandaar dat ik ze samenvoeg, ook omdat het geen hele spannend updates zijn. Ik heb voornamelijk aankopen in mijn core gedaan om deze posities te versterken.

In februari en maart is het erg onrustig geweest op de beurs. De oorzaak daarvan is bekend en de laatste dagen is er flink herstel opgetreden. Mijn portfolio heeft de afgelopen maanden in het rood gestaan, maar klimt nu langzaam uit het dal en laat soms wat groene kleuren zien. Rode cijfers zijn vervelend om te zien, maar belangrijker is om hier niet op te gaan handelen en om dus gewoon niks te doen. Het lukt mij ook steeds beter om soms dagen niet naar mijn portfolio te kijken 😏.


- legendarisch advies van Terry Smith - 

Ontvangen dividend februari

Apple:         €0,81 
Abbvie:       €10,50

Totaal:         €11,31

Aankopen


Naar aanleiding van mijn eerste geschreven analyse heb ik nog 20 stuks CURI bijgekocht.

Ontvangen dividend Maart

Microsoft:                   €1,92
BlackRock:                  €3,76
VWRL + VHYL:           €29,95

Totaal:                          €35,63

Aankopen

In maart heb ik €0,60 minder aan dividend ontvangen dan vorig jaar. Dit komt voornamelijk omdat ik een aantal (hoge) dividend aandelen hebt verkocht en hier aandelen voor heb teruggekocht die minder of geen dividend betalen, maar mogelijk wel voor meer rendement zorgen in de long run. Zoals eerder vermeld zal ik mijzelf voornamelijk focussen op het ontvangen dividend per jaar in plaats van de groei per maand. Als je kijkt naar het kwartaaldividend dan zit er in ieder geval al een groei in van 35% ten aanzien van Q1 2021.

Afsluitend laatst nog een interessant stuk over Netflix. Geschreven door Bill Ackman en te vinden in dit verslag op pagina 17 t-m 19.

Reacties

  1. Goed bezig Wouter. In het begin lijkt het misschien om relatief kleine bedragen te gaan, maar die groeien in de loop van de jaren uit tot iets moois. Gewoon zo doorgaan dus!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten